0546 - 56 12 05

Over ons

Wichers Metaal is een staalconstructiebedrijf gevestigd te Vriezenveen (Overijssel). Wij zijn gespecialiseerd in het produceren en monteren van staalconstructies voor de utiliteitsbouw. Ook zijn wij gespecialiseerd in het toeleveren van lange, getoogde, geboorde profielen t/m 30 meter lengte. Onze afnemers zijn hoofdzakelijk aannemersbedrijven, staalconstructiebedrijven, machinefabrieken en staalgroothandelaren in geheel Nederland en delen van Duitsland en België.

Specialisatie

Onze kracht en specialisatie ligt bij de langere, complexe staalconstructie onderdelen waarvoor zowel vakkennis als productieruimte essentieel zijn. Met ons ervaren personeel, ons machinepark en twee productiehallen van 22 x 100 meter kunnen wij uw perfecte partner zijn.
Verder hebben zij door onze jaren lange ervaring de kennis om uw dak- en brugliggers parabolisch te togen, exact op maat volgens uw wensen en specificaties.
Ook is het mogelijk om profielstaal tot 21 meter te halveren en/of te ontflenzen, alles volgens uw specificaties en wensen.

Geschiedenis

Wichers Metaal bv is in 1924 opgericht door de heer Wichers senior. Het was toen een smederij waar men hekken, hoefijzers en hoepels voor houten wielen maakte. Ook werden er reparaties verricht.
In 1955 is het bedrijf overgenomen door 3 zonen, die het bedrijf uit hebben laten groeien tot de huidige omvang. In de jaren 50 van de vorige eeuw lag de prioriteit bij het produceren van bromfietsframes, waarna in de jaren 60 is begonnen met het produceren van licht constructiewerk voor schuren en overkappingen. Vanaf 1968 ging men steeds grotere constructies fabriceren, waaronder ondersteuningsconstructies, hallenbouw voor fabrieken en constructies voor opslagsilo’s.

Op 1 januari 2006 is het bedrijf overgenomen door de Bouwhuis Groep uit Mariënberg (Overijssel), waarna het bedrijf verder is gemoderniseerd. De werkvoorbereiding en tekenkamer zijn uitgebreid en in de productiehal zijn nieuwe lasapparaten, twee zijlader-heftrucks, een boor-zaagstraat en een pons-knip machine aangeschaft. Verdere moderniseringen staan voor de nabije toekomst op de planning.

Wilt u weten wat Wichers Metaal voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak om uw persoonlijke behoeftes te bespreken
Neem contact op Vraag offerte aan Of bel met 0546 - 568160