Staalconstructies produceren en monteren is dé specialiteit van Wichers Metaal. Wij ontwerpen, leveren en monteren stalen hoofddraagconstructies, draagconstructies en hulpconstructies op maat. Maar ook maken en leveren wij vakwerkspanten en lange liggers.
Met de medewerking van ons zusterbedrijf Boma kunnen wij u een diversiteit aan verschillende dak- en gevelconstructies ontwerpen, leveren en monteren. Naast het leveren van staalconstructies kunnen wij bijvoorbeeld ook uw staalprofielen togen en/of richten.
Staalbouw heeft enkele voordelen ten opzichte van de traditionele manier van bouwen.
Bouwen met staal geeft een hoge mate van flexibiliteit. De staalconstructie kan namelijk onder alle weersomstandigheden verwerkt worden. Daarnaast is het bij bouwen met staal mogelijk om tegen weinig meerkosten rekening te houden met uitbreidingen en/of aanpassingen in de toekomst.
De bouwsnelheid is vergeleken met traditionele bouw hoger bij staalbouw. Door de eigen engineering en een eigen montageploeg kan Wichers Metaal snel opleveren. Afhankelijk van de complexiteit van de staalconstructie kunnen we na het ontwerp binnen 15 werkdagen opleveren.
Als er sprake is van bebouwing met binnen veel grote ruimtes dan is het bouwen met staal veelal goedkoper dan traditionele bouw. Daarnaast zijn staalconstructies in verhouding licht en compact waardoor er bespaard kan worden op de fundering.
Bij staalbouw zijn de mogelijkheden voor de afwerking eindeloos. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld afwerking door middel van betonnen of kunstof gevelpanelen of middels gevelstenen. Hierbij kunt u o.a. rekening houden met uw budget en uitstraling van het gebouw.
Staalconstructies voor de utiliteitsbouw worden door ons aangenomen, waarna onze engineering uw wensen en ideeën uitwerken naar productietekeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Tekla Structures pakket (X-steel), een uiterst nauwkeurig en efficiënt 3D-tekensysteem speciaal ontworpen voor de staalbouw. Ook worden hier de NC-bestanden gemaakt die de CNC machines aansturen.
Onze productievakmensen dragen er zorg voor dat uw constructie volgens specificatie wordt gefabriceerd, waarna ons eigen VCA-gecertificeerd montageteam het geheel op een veilige en accurate manier samenstelt op de bouwplaats. Uiteraard verloopt dit proces in nauw overleg met u als opdrachtgever. Om de kwaliteit van de geleverde staalconstructies aan te tonen, zijn we NEN-EN 1090-1 gecertificeerd.
Natlak (spuiten) – Na het stralen worden de stalen profielen voorzien van een of meerdere lagen zinkfosfaatprimer in de gewenste RAL kleur.
Poedercoaten – Na het stralen worden de stalen profielen voorzien van 1 of meerdere lagen poedercoating in de gewenste RAL kleur.
Thermisch verzinken – Het staalprofiel wordt voorbehandeld en gereinigd waarna het aansluitend wordt beschermd via thermisch, ofwel volbad verzinken.
Brandwerend coaten – Een brandwerend systeem voor constructiestaal welke, ongeacht de aangebrachte laagdikte, binnen 24 uur uithard. Hierna beschikt u over een product wat nagenoeg niet beschadigd bij transport en montage. Tevens is het bij dit systeem niet noodzakelijk een grond- of eindlaag toe te passen. Uiteraard is het wel mogelijk om de grond- of eindlaag toe te passen voor hogere belastingsklasses of om een RAL kleur toe te voegen. Bij brandwerend coaten is de onderlaag als natlak, vervolgens wordt als eindlaag een brandwerende coating aangebracht.
Om de levensduur van uw stalen onderdelen te verlengen worden deze geconserveerd. Hiervoor werken we samen met gespecialiseerde bedrijven die conservering voor ons uitvoeren. Hierbij wordt het materiaal ontdaan van de walshuid doormiddel van stralen. Aansluitend wordt er een coating systeem aangebracht in een geconditioneerde ruimte. Er zijn verschillende coating systemen voor corrosiebescherming mogelijk.